|

Herfst Detox

Misschien heb je al gemerkt dat de herfst in aantocht is: dit seizoen zorgt ervoor, dat Vata dosha verhoogd wordt. Vata kan zorgen voor pijntjes en stijfheid in je lichaam, moeite met slapen, een gevoel van rusteloosheid en een daling in je weerstand.

Gelukkig kun je daar iets aan doen: je kunt je voeding en leefstijl aanpassen aan het seizoen: focus op warme, grondende voeding, zoals havermout, soepen, gekookte granen en zoete groenten, zoals wortel, pompoen en bataat. Ga op tijd naar bed en sta vroeg op om te mediteren.

Wil je het echt goed aanpakken? Kom dan de herfst- detoxkuur bij ons doen! Dit is een reiniging van 9 dagen, waarbij je niet alleen afvalstoffen uit je systeem afvoert, maar ook je weefsels voedt op diep niveau. Vata dosha is namelijk afbrekend en droog, en zorgt voor veroudering van je cellen. Deze detox gaat de droogte tegen en heeft een rustgevend en verjongend effect.

Hoe ziet de herfst- detox eruit?

Tijdens deze 9 dagen krijg je een speciaal dieet, dat vooral bestaat uit kitcheri, warme soepen en andere lichtverteerbare voeding. Hoewel je een licht dieet volgt, is het niet de bedoeling dat je echt honger krijgt, dus je hoeft niet te vasten. ’s Avonds neem je speciale kruiden, die helpen om je stoelgang te verbeteren, zodat je afvalstoffen optimaal kunt afvoeren.

Tijdens de eerste drie dagen van de detox drink je een bepaalde hoeveelheid ghee (geklaarde boter). Dat klinkt misschien vreemd tijdens een reiniging, maar wat de ghee doet iets heel bijzonders: het dringt door tot in de diepere weefsels en zorgt ervoor dat afvalstoffen loskomen van de cellen. Sommige afvalstoffen zijn namelijk wateroplosbaar en die plas je uit, maar andere afvalstoffen zijn alleen vetoplosbaar, vandaar dat we in Ayurveda ghee gebruiken. Ook onverteerde emoties zijn afvalstoffen die vetoplosbaar zijn en dat is de reden dat er ook op emotioneel gebied heel wat los kan komen wanneer je begint met het drinken van de ghee! En dat is alleen maar mooi, want het zijn oude emoties die je nu niet meer nodig hebt, ze zitten toch alleen maar in de weg!

Na het drinken van de ghee krijg je een aantal behandelingen, zoals warme oliemassages en stoomcabine, die ervoor zorgen dat de afvalstoffen terugglijden naar je spijsverteringskanaal, zodat ze opnieuw verteerd kunnen worden. De behandelingen tijdens deze week zijn niet alleen effectief, maar hebben ook een diepe, ontspannende werking. We willen immers Vata, de dosha van de onrust, balanceren! Afhankelijk van de ruimte in je budget en agenda kun je ervoor kiezen om 3, 4, 5 of 6 dagen voor behandelingen te komen. Ook maken we een maatplan, dus afhankelijk van je wensen en klachten kunnen we de juiste behandelingen voor je kiezen!

Wat voor een effect kun je na de detox verwachten?

Iedereen is anders, dus het effect van de detox kan verschillen per individu, maar de ervaring van onze cliënten is bijvoorbeeld:

  • rugpijn die verdwenen is
  • vermindering gewrichtsklachten
  • gevoel van helderheid en focus
  • beter slapen
  • verdwijnen van onrust en pijn in de benen
  • een platte buik (tijdens de detox wordt veel lucht verwijderd, dus wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel in je buik is de detox echt een aanrader!)
  • aantal kilo’s kwijt
  • mooie huid, glanzende ogen en jongere uitstraling
  • betere stoelgang

 

Wil je ook?

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan even  via het contactformulier een berichtje, dan maken we vrijblijvend een voorstel en offerte voor je.