|

Winteraanbieding: €15 korting op Pinda Swedana voor een Winterse Balans!

Herken je dat? Aan het einde van het jaar ben je een aantal extra dagen vrij, eet je je rond aan kerstdiners en oliebollen en terwijl het in eerste instantie de bedoeling was om tot rust te komen na een druk jaar, ben je daar een beetje in doorgeschoten en vormen de Netflix-marathons en het lange uitslapen uiteindelijk een patroon waarbij je je niet helemaal happy voelt. Je bent niet vooruit te branden, je voelt je lichamelijk en mentaal zwaar en misschien zelf een beetje depri.

Bovenstaande situatie is heel gemakkelijk Ayurvedisch te verklaren: in de winter zijn zowel Vata- als Kapha dosha verhoogd en, aangezien deze dosha’s vooral tegengestelde eigenschappen hebben, is het een extra uitdaging om in dit seizoen in balans te blijven.

Vata vraagt om rust en Kapha vraagt om actie. In de winter hebben we vaak behoefte om het thuis knus te maken en een beetje in onszelf te keren. Maar wanneer we te weinig bewegen, gaat Kapha omhoog, kunnen we vastlopen en stagneren we. Door de kou vraagt ons lichaam om meer en zwaardere voeding, maar we hebben ook, door de feestdagen, de neiging om een beetje TE veel en TE zwaar te eten. Met als gevolg: een zwaar gevoel en nog meer stagnatie.

Dus…nu zijn de feestdagen voorbij, is een nieuw jaar begonnen en hoe komen dan goed en gezond de rest van de winter door?

  • Zorg voor voldoende voeding, maar zorg dat je deze wel kunt verteren: voeg extra gember en peper toe aan stevige stamppotten. Ga een rondje om na de maaltijd om je spijsverteringsvuurtje te ondersteunen!
  • Zorg voor dagelijkse lichaamsbeweging: zwaardere sporten zijn bij uitstek geschikt in de winter, of doe in ieder geval dagelijks yoga: minimaal een aantal rondes van de zonnegroet. Pranayama’s , zoals Kappalabati (zie deze link voor een video) zorgen ervoor dat de energie in je lijf blijft stromen.
  • Zorg dat je dagelijks buiten komt, minimaal een blokje om. Zo krijg je toch een minimale hoeveelheid licht binnen en dit gaat winterdepressie tegen.

 

En om je extra ondersteuning te bieden raden we je wekelijks Pinda Swedana aan: de beste Ayurvedische winterbehandeling! Met warme kruidenbundels wordt je circulatie gestimuleerd en worden afvalstoffen uit je lijf afgevoerd. Goed tegen koude handen en voeten, zwaar gevoel, koud gevoel, pijn in je lichaam, verkoudheid en slijm in je systeem, depri gevoel en nog veel meer winterse klachten. Deze behandeling brengt zowel Vata als Kapha dosha in balans en heeft daarom zowel een grondende als stimulerende werking!

Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben we daarom een speciale aanbieding: t/m 28 februari betaal je slechts €70 ipv €85 voor deze behandeling!* (Neem hier contact op voor het maken van een afspraak!)

*zolang er beschikbaarheid is